نازنین پدرثانی و دنیای دف و تمبک

ساخت وبلاگ
نازنین پدرثانی و دنیای دف و تمبک

نازنین پدرثانی از جمله نوازندگان جوانی هستند که از خردسالی به فراگیری موسیقی پرداختند . ایشان متولد سال ۱۳۶۷ و فارغ التحصیل رشته مترجمی زبان انگلیسی هستند . از چهار سالگی نزد آقای تهرانی فراگیری ساز تمبک را آغاز کردند و پس از آن هشت سال از کلاس آقای محمود فرهمند استفاده نمودند. نازنین پدرثانی در سالهای ۷۹ و ۸۰ در جشنواره موسیقی فجر به عنوان نوازنده برگزیده هیات داوران انتخاب  و در جشنواره تک نوازان جوان ، موفق به کسب مقام اول شد. نازنین پدرثانی دف را نزد خانم نغمه فرهمند و استاد بیژن کامکار فرا گرفت و نزد استاد طلوعی و استاد ابراهیمی به نواختن تار پرداخت. وی اکنون مدرس سازهای کوبه ای می باشد و با گروه های بسیاری در داخل و خارج از کشور ( اسپانیا، سوئیس، سوئد، نروژ ، آلمان ، انگلیس ، کانادا ، مراکش ، ار منستان و…) همکاری و فعالیت دارد.

هنرلند خانم نازنین پدرثانی ، چه شد که بر خلاف دیگران که ابتدا به سراغ پیانو می روند، ساز اول را تمبک انتخاب کردید؟

سوال جالبی است، خواهر بزرگ من در آن زمان به طور جدی پیگیر فراگیری ساز پیانو بود و ما در منزل پیانو هم داشتیم ولی من به صرف علاقه  تنبک را انتخاب کرده بودم و در واقع کسی که خانواده ی من را متقاعد کرد تا من به دنبال علاقه خودم بروم معلم پیانوی خواهرم بود. او از اهمیت این ساز از نظر ریتم در ارکستر و باور های غلط عام در مورد این ساز صحبت کرد و با معرفی آقای تهرانی که جا دارد متذکر شوم با پدر تنبک نوازی نوین ( استاد حسین تهرانی) هیچ نسبتی نداشته و صرفا تشابه اسمی داشتند؛ تحت آموزش این ساز قرار گرفتم.

هنرلند فعالیت های هنری برای بانوان در ایران همواره با مشکلاتی همراه بوده است. آیا شما هم در گیر این مشکلات بودید؟

به نظر من مشکلات فعالیت بانوان در جامعه ما در همه عرضه ها چشمگیر است و فقط در زمینه هنری نیست، ولی به دلیل محدودیت بانوان در زمینه موسیقی این مشکلات بیشتر به چشم می آید. بخشی از این مشکلات به قوانین جامعه بر می گردد مثل ممنوعیت صدای بانوان در ایران یا عدم جواز حضور بانوان نوازنده در خیلی از کنسرت های شهرستان که قطعا هر بانوی هنرمندی را دچار دلسردی می کند. ولی با همه این اوصاف در این روزها خوشبختانه شاهد پیشرفت چشمگیرشان در این عرصه هستیم ولی بخش دیگری از این مشکلات کاملا فرهنگی است و به باور های غلطی که از گذشته در ذهن ها رخنه کرده مربوط می شود من به شخصه بارها این جمله را شنیدم که هیچ وقت فکر نمی کردیم یک زن توان نواختن ساز کوبه ای را داشته باشد یا حتی هنوز هم قشر اندکی از جامعه نگاه مثبتی به هنرمند ندارند. همه این توضیحات را دادم تا جواب شما را این گونه بدهم قطعا هر کسی که در این مسیر حرکت میکند درگیر برخی مشکلات می شود ولی این مشکلات، جزئی از مسیر است و اگر کسی هدفمند حرکت کند راه های مقابله با آن را پیدا می کند و یا برخی از شرایط را برای ادامه می پذیرد. هرگز این مشکلات باعث توقف من نشده است.

هنرلند از فعالیتهای گروهی خود بگویید . هم اکنون با چه گروه هایی همکاری دارید؟

من سابقه همکار با خیلی از گروه های بانوان و همچنین حضور در کنسرت های متعددی به سرپرستی هنرمندان ارزشمند و پیشکسوت را در کارنامه هنری ام دارم ولی در حال حاضر فعالین در حوزه بانوان افزایش پیدا کرده است و من فعالیتم را به دلیل مشغله ی زیاد در کنسرت های بانوان محدود کردم و غیر از همکاری با استاد هنگامه اخوان در بقیه گروه ها وکنسرت ها به صورت پروژه ای حضور دارم و از سال ۲۰۱۰ هم گروهی را تحت عنوان “نوای دل” با دوستان  تاسیس کردیم که من علاوه بر نوازندگی مدیر هنری گروه هم هستم و با هدف تبادل فرهنگی صرفا در فستیوال ها و کنسرت های خارج از کشور شرکت می کنیم.

هنرلند خانم نازنین پدرثانی ، با توجه به سن کم شما و همکاری با گروه های موسیقی، بازخورد ها با شما چطور بود؟

من دقیقا اولین کنسرت جدی خودم را به غیراز حضور در ارکستر های هنرجویی در سال ۸۲ در حالی که فقط ۱۵ سال داشتم در تالار وحدت تجربه کردم. شاید اوایل کارم احساس می کردم تا اعتماد کردن به من با توجه به سن کمی که داشتم در کنسرت های بزرگ کمی سخت بود ولی این مشکل بعد از چند اجرا یعنی حدودا کمتر از یک سال با توجه به مسئولیت پذیری زیادی که در گروه ها داشتم، حل شد و موفق شدم تا در همان زمان حضور در خیلی از ارکسترها را تجربه کنم.

هنرلند از چه زمان تدریس سازهای کوبه ای را آغاز کردید؟

من اولین هنرجوو تدریس خودم را در سن ۱۳ سالگی تجربه کردم. در آن زمان صرفا استادان موسیقی خودم هنرجو هایی را به من معرفی می کردند و صرفا تایید من از سوی آنها بود که باعث این اتفاق می شد چراکه با توجه به سن کمی که داشتم پذیرش من به عنوان مدرس کار آسانی نبود. تا اینکه با توجه به علاقه ام به تدریس در سن ۱۸ سالگی پس از امتحان و گرفتن کارت تدریس مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد تدریس جدی خودم را در آموزشگاه های معتبر شروع کردم.

هنرلند آیا تفکیک کنسرت بانوان و آقایان لطمه ای به بدنه ی کنسرت ها و موسیقی وارد کرده است؟

ممنوعیت صدای بانوان به نظر من نادیده گرفتن بخشی از موسیقی است و این کمبود در آینده آسیب فرهنگی به شمار می آید. محدوده ی صدایی بانوان متفاوت است و حتی اکثرا توصیه می شود تا خانم ها برای یادگیری آواز از الگوی آوازی بانوان آوازه خوان استفاده کنند. این روز ها به دلیل این ممنوعیت ها، هیچ  اثری ضبط شده باقی نمی ماند و همین موضوع نسل آینده را با کمبودهایی مواجه می کند که این قطعا لطمه ی بزرگی به موسیقی ماست. این تفکیک و محدودیت حضور آقایان در کنسرت ها هم در حال حاضر قطعا مانع رونق گرفتن موسیقی بانوان می شود.

هنرلند طرفداران موسیقی ایرانی در بیرون کشور را چگونه می بینید؟ آیا بجز هم وطنان ایرانی ساکن در خارج از کشور، با استقبال بومیان کشورهای دیگر هم مواجه می شوید؟

خوشبختانه در خارج از کشور ما همیشه شاهد حمایت هموطنانمان از موسیقی بودیم. از طرف دیگر مخاطبین ما صرفا ایرانیان مقیم آن کشور نیستند و تقریبا همیشه نیمی از آنها را بومیان کشورها تشکیل می دهند. با تلاش هنرمندان در چندساله ی اخیر موسیقی ایرانی در دنیا از جایگاه خوبی برخوردار است و این بسیار باعث خوشحالی است.

هنرلند و کلام آخر نازنین پدرثانی:

در این مصاحبه برخی مشکلات و محدودیت ها سخن گفتیم، این در حالی است که من خودم بسیار به آینده خوش بین هستم و امیدوارم روزی همه هنرمندان با حمایت از یکدیگر تلاش کنیم تا به جایگاه موسیقی مان را چه در حد ایران و چه در بین دیگر کشور های دنیا اعتبار بیشتری ببخشیم.

سرزمین هنر...
ما را در سایت سرزمین هنر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sarzaminhonar بازدید : 69 تاريخ : چهارشنبه 14 تير 1396 ساعت: 23:17